събота, 28 април 2012 г.

Извозва до сметище

Браншът на строителите е един от най-трудните от гледна точка на работа и дълготрайност на поетия ангажимент. Ако става дума за строеж, то неминуемо поне за няколко месеца ще бъде открита строителна площадка. Ако пък става дума за ремонт може да се разминете и само с няколко дни.

Една от най-важните точки, за която домакинствата не мислят толкова много е именно последвалото извозване до сметище на строителните материали и боклуци. При започване на нов строеж това влиза в задълженията на строителната фирма. Обаче при ремонт тази точка може и да не е включена в цената, която са Ви определили.

Изключително много важно е да обърнете още в началото внимание дали работниците имат собствени превозни средства и дали ще извозят строителните боклуци след работата си. Няма смисъл да задълбаваме повече в новото строителство, по-добре да се обърне внимание на ремонтите.

Ремонтът може да бъде малък и кратък, само за няколко часа и дори Вие сами да превозите отпадъците си до пунктовете или най-близката кофа за боклук. Но ако става дума например за услугите Кърти Чисти Извозва с едно последвало къртене на тухлена стена например, то задължително се обърнете към професионална къртачна фирма, която разполага със собствени транспортни средства и може да извози до сметище вашите строителни отпадъци.

В бранша, който споменах по-горе има достатъчно на брой фирми и "професионалист", голяма част от които оставят боклуците на работното място и е необходимо да заплатите на друга фирма, която да ги извози. Затова интересувайте се дали може да Ви се предложи пълно обслужване. Избягвайте фирми, които не разполагат със собствени транспортни средства и такива, които няма да си свършат работата добре.

Интересувайте се и дали в цената за извозване на отпадъците е включена и такса смет, защото в зависимост от строителните отпадъци и тяхното количество може да получите неприятна финансова изненада!

Няма коментари:

Публикуване на коментар